Un city break ca în filmele turceşti

Uncategorized

Cel mai populat oraş din Turcia, oraşul Istanbul este suficient de parcurs în doar 2-3 zile, fapt care îl transformă în destinaţia ideală pentru un city break incitant. Metropolă, un adevărat centru al comerţului şi un loc plin de viaţă şi de culoare, Istanbulul este un loc care pune pe tavă de toate, pentru toţi. Un oraş excentric, plin de magie, care vă va face cu siguranţă să vreţi să vă reîntoarceţi de fiecare dată când veţi avea ocazia, asta datorită bineînţeles şi bunătăţii localnicilor, mereu bucuroşi să discute cu turiştii şi să le recomande cele mai interesante şi cuceritoare locuri de văzut.

 Atracţii turistice de renume

Obiective turistice precum Marele Bazar, Biserica Sfânta Sofia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Piaţa egipteană de condimente sau o croazieră pe Bosfor. Toate aceste obiective se întind într-un perimetru destul de mic, putând fi vizitate într-un timp foarte scurt.

Palatul Topkapi – acest palat este un loc care a păstrat foarte bine istoria şi cultura, reprezentând un important simbol al lumii musulmane şi centru al Imperiului Otoman. Plimbarea prin diferitele încăperi ale palatului oferă turiştilor un sentiment unic, măreţ, de privilegiu.

Sfânta Sofia – Fostă moschee, astăzi transformată în muzeu, cu siguranţă ai auzit măcar o dată de acest obiectiv turistic, măcar la orele de istorie. Arhitectura este una desăvârşită, care îmbină atât influenţe islamice, cât şi creştine.

Moscheea Albastră –  această importantă moschee din Turcia poartă această denumire datorită plăcilor de faianţă Iznik de culoare albastru utilizate pentru decorarea sa. Această moschee nu are program de închidere, însă foarte important de menţionat în cazul în care vei dori să îi faci o vizită, este să eviţi momentele de rugăciune iar în afara lor, să alegi un stil vestimentar corespunzător, pentru a arăta respectul faţă de templul religios.

Marele bazar – una dintre cele mai mari şi vechi pieţe acoperite din lume, Marele Bazar găzduieşte mii de magazine care de abia îşi aşteaptă clienţii. Pentru că, nu-i aşa, mereu este loc pentru o experienţă a cumpărăturilor în astfel de locuri complexe. Foarte important de menţionat şi în acest caz este programul de funcţionare, conform căruia duminica sau în zilele de sărbătoare religioasă şi publică, Marele Bazar este închis.

Piaţa condimentelor – simbol al oraşului Istanbul, turiştii au şansa de a putea explora prin cele aproximativ 90 de magazine destinate mirodeniilor de orice fel, delicateselor turceşti (Iokum fiind un deliciu turcesc renumit), fructelor uscate, suvenirurilor etc. Accesul în această piaţă este gratuit.

Atât Marele Bazar, cât şi Piaţa de condimente promit o experienţă turcească autentică, garantată de către comercianţii mereu ospitalieri, gazde ai magazinelor aglomerate şi pline de viaţă, indiferent de momentul din zi.

Bosforul – probabil mereu ţi-ai dorit să vizitezi oraşul Istanbul datorită scenelor romantice din filmele turceşti care aveau loc de cele mai multe ori pe Bosfor. Aşadar, odată ce ajungi în capitala Turciei, merită să faci o plimbare cu barca pe râul care şerpuieşte prin oraş. O astfel de plimbare oferă şanse de a admira obiective de interes precum numeroasele dealuri ale oraşului, Turnul Fecioarei, podurile etc. Bosforul este fără îndoială o trăsătură de personalitate a oraşului Istanbul.

Turnul Galata – un reper iconic al oraşului, care merită aşteptarea la cozile mari de turişti, mai ales atunci când vrei să te bucuri de vederile epice ale oraşului surprinse în bătaia soarelui care apune.

Fabrica de vacanţe vine în sprijinul tău cu cele mai bune variante de petrecere a unui city break Istanbul memorabil, bogat în experienţe unice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *