Tot ce trebuie să știi despre cultivarea orhideelor

Uncategorized

Unii cred că orhideele sunt de neegalat atunci când vine vorba de frumusețe și delicatețe, motiv pentru au devenit cadoul perfect în ultimii ani. Accesează thedeco.ro și află tot ceea trebuie să știi despre cultivarea și îngrijirea acestor plante de interior. Orhideele s-au clasat în topul florilor de apartament, eclipsand violetele africane, crizantemele și poinsettia, în ciuda prețului relativ ridicate pentru o plantă de dimensiunea lor. Acest lucru se datorează faptului că tehnicile moderne de clonare permit o producție mare de plante, iar faza de înflorire a fost redusă de la șapte la doi ani.

Cu aproximativ 25.000 de specii care cresc în mod natural pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii, familia orhideelor ​​include o gamă diversă de plante cu flori. Regiunile tropicale din Asia, America Centrală și America de Sud au cea mai mare concentrație de orhidee. Specialiștii recomandă cu încredere cultivarea acesteor plante de interior, descriindu-le drept soiuri viguroase cu aspect sănătos.

În același timp, aceștia subliniază faptul că exemplarele pe care le vedem în magazine nu sunt ambalate corespunzător, motiv pentru care ne putem trezi ulterior cu mucegai la rădăcini. Orhideele sunt comercializate în acele recipiente mici și ieftine din plastic, cu rădăcinile ambalate în muschi de sfagn. Putregaiul rădăcinii poate fi cauzat de lipsa ventilației. Înainte de a le duce acasă, verifică-le de două ori.

Iată câteva sfaturi utile pe care le puteți aplica în creșterea și prosperitatea orhideelor de cameră. Dacă planta este pe cale să înflorească, evitați transferul acesteia într-un ghiveci mai mare. Bucurați-vă de florile parfumate, iar atunci când prezintă semne de uscare, vă puteți duce planul la bun sfârșit. Orhideele cresc ca buruienile în mediul lor natural, dar se îndoaie spre soare ca plantele de apartament. Soiurile au gusturi individuale, astfel că trebuie să le oferiți un echilibru în ceea ce privește lumina, aerul, apa, hrana și uneori, un nou vas pentru a prospera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *