Asigurare malpraxis pentru medici de la TCV – eficienta, utilitate si siguranta!

Uncategorized

Pentru cei care nu cunosc domeniul asigurarilor malpraxis, trebuie sa stiti ca o asigurare de raspundere civila malpraxis este o polita necesara persoanelor care desfasoara activitati profesionale in urma carora, prin neglijenta, ar putea pune in pericol vietile altor persoane.

Practic, atunci cand desfasori o activitate medicala sau liberala, in care prin anumite actiuni sau decizii poti aduce prejudicii sau daune fizice si materiale altor oameni, a semna o asigurare malpraxis reprezinta o usurare pentru persoana in cauza. In ciuda faptului ca nu poate compensa anumite aspecte, are capacitatea oferi macar eliberarea de stresul implicat in obligatia de a plati o suma de bani consistenta, de care nu dispui sau care te poate dezechilibra financiar.

Totusi, ce inseamna malpraxis?

Malpraxis este un produs prin care se asigura raspunderea profesionala a cadrelor medicale, farmacisti sau medici dentisti, asistenti, moase, chimisti, psihologi, biochimisti, fizicieni etc., fata de pacienti, pentru prejudiciile cauzate acestora prin savarsirea unor fapte/acte de imprudenta, neglijenta, eroare sau omisiune in cadrul exercitarii activitatii profesionale. Malpraxis este o asigurare facultativa si include, optional, o acoperire limitata pentru daune morale.

Toate persoanele interesate sa dobandeasca o asigurare malpraxis online pot apela la serviciile TCV, unde pot gasi o gama larga de servicii de malpraxis asigurare. De asemenea, puteti sa va achizitionati o asigurare malpraxis cu un pret foarte rezonabil in raport cu cerintele din domeniu, dar si in ceea ce priveste costurile celorlalti competitori.

Cum functioneaza asigurarea o asigurare malpraxis?

Asigurarea de raspundere civila malpraxis asigura in cazuri de imprudenta, neglijenta, eroare si omisiune care au drept urmare vatamarea corporala sau decesul pacientului, cheltuieli de judecata facute de tine in procesul civil daca ai fost obligat la dezdaunare, cheltuielile de judecata facute de reclamant, daca ai fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata lor, daune morale (prin plata unei prime suplimentare). Despagubirile pentru acestea se stabilesc si se platesc numai in baza unei hotarari judecatoresti executorii.

Cui serveste aceasta asigurare cu raspundere civila malpraxis?

Asa cum s-a precizat si anterior, cand vorbim despre malpraxis asigurare ne referim, in mod automat, la un mijloc de acoperire a unor eventuale erori sanitare generate de cadrele medicale in exercitarea atributiilor de serviciu. Pe de alta parte, la TCV au posibilitatea de a obtine o asigurare malpraxis medici rezidenti, care isi practica profesia intr-o unitate spitaliceasca. De asemenea, pentru recompensa fidelitatea clientilor, oferim gratuit acoperire retroactiva pentru o perioada de maximum 3 ani, daca ai avut incheiata o asigurare pentru aceleasi riscuri, care a fost reinnoita fara pauze, adica fara sa existe perioade de timp neacoperite prin asigurare. Despagubirile se acorda in limitele de raspundere aferente politei de asigurare in vigoare la data inregistrarii cererii de despagubire la asigurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *