Cum poti alege corect cele mai bune multivitamine si minerale

Uncategorized

Un supliment cu multivitaine si minerale este cel care ofera o varietate mare de susbtante nutritive ce pot fi gasite si in alimente, insa nu in cantitate suficienta. Aceste suplimente se prezinta in general sub forma de pastile, tablete masticabile, pulberi si lichide. Sunt mai multe aspecte de luat in calcul inainte de a alege un astfel de supliment.

Pentru ce sunt administrate multivitamine si minerale?

Cel mai bun mod de a obtine vitaminele si mineralele de care ai nevoie este consumand o mare varietate de alimente sanatoase. Specialistii recomanda fructele, legumele, cerealele integrale, laptele si produsele lactate si pestele ca parte a unui plan nutritiv corect. Un supliment nu poate compensa obiceiurile alimentare gresite, dar uneori chiar si persoanelor cu obiceiuri alimentare sanatoase le este greu sa manance toate fructele, legumele si alte alimente sanatoase de care au nevoie. Un supliment poate ajuta la remedierea deficientelor si se recomanda astfel administrarea de multivitamine si minerale.

Unele persoane au mai multe sanse sa aiba nevoie de un complex de multivitamine, ca de exemplu:

  • Persoanele care urmeaza o dieta limitata in calorii, care nu ofera suficiente vitamine si minerale.
  • Femeile insarcinate sau care alapteaza.
  • Persoane bolnave, ranite sau care se recupereaza dupa operatie.
  • Bebelusii, mai ales pentru a te asigura ca acestea primesc cantitati adecvate de calciu si vitamina D.
  • Persoanele care nu pot sau nu vor sa consume o varietate de alimente, cum ar fi persoanele care au alergii alimentare sau cei care urmeaza o dieta vegetariana.

Multe minerale si vitamine sunt special concepute pentru barbati sau femei sau pentru anumite grupe de varsta. Un supliment standard este potrivit pentru majoritatea persoanelor si poate fi luat la orice varsta.

Tipuri de suplimente cu multiminerale si vitamine

Exista mai multe tipuri de suplimente cu multiminerale si vitamine:

  • Formule pentru femei. Suplimentele pentru femei au fier suplimentar. Acest lucru se datoreaza faptului ca femeile care inca au menstruatie au nevoie de mai mult fier decat barbatii. Dar dupa menopauza, nevoile de fier ale femeilor sunt aceleasi cu cele ale barbatilor. Unele formule pentru femei contin, de asemenea, calciu suplimentar, deoarece femeile sunt mai susceptibile de a avea osteoporoza decat barbatii.
  • Formule pentru barbati. Acestea au un continut mai mic de fier, deoarece barbatii au nevoie de mai putin fier decat femeile.
  • Formule de multivitamine pentru adulti mai in varsta. Acestea sunt facute pentru adultii in varsta si tind sa aiba mai putin fier si vitamina K si mai multa vitamina B12 si vitamina D.
  • Formule prenatale. Acestea sunt facute pentru femeile gravide, care intentioneaza sa ramana insarcinate sau care alapteaza. Suplimentele au acid folic suplimentar si fier. Acidul folic este deosebit de important deoarece poate ajuta la prevenirea anumitor defecte congenitale, in special a defectelor congenitale ale tubului neural. Uneori, aceste suplimente au si mai mult calciu.

Atunci cand alegi multivitamine si minerale cea mai buna decizie este aceea de a alege un produs cat mai complex pentru ca organismul tau sa beneficieze de mai multe efecte pozitive, asigurate pe mai multe planuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *