Ce trebuie să știi cu privire la casele cu mansardă

Uncategorized

Casele cu mansardă sunt construcții foarte populare atât în zonele urbane, cât și în cele rurale. Sunt alese pentru aspectul lor deosebit, dar și pentru costurile reduse pe care le implică de la proiectare până la amenajare. Care sunt avantajele și dezavantajele pe care le au aceste locuințe, vei afla în cele ce urmează.

Avantaje

Primul avantaj pe care vrem să ți-l aducem în discuție este cel legat de costuri. Este mult mai avantajos din punct de vedere financiar să faci astfel de case, deoarece sunt mai ieftine costurile pentru proiecte de casă cu mansardă materiale de construcție, manopera etc. Mansarda se afla imediat sub pod, motiv pentru care nu ai de construit pereți foarte înalti, iar costurile cu încălzirea pot fi și ele reduse dacă întregul proiect este bine gândit.

Casa cu mansardă oferă un spațiu de locuit mai mare în cazul locuințelor prevăzute doar cu parter, ceea ce este un alt avantaj. Spațiul respectiv îl poți folosi ca pod, dar și ca zonă de locuit, dacă iei asta în calcul de la început și construiești și amenajezi totul în mod corespunzător.

Mansardele au și marele avantaj al designului, fiind acele locuri din casă foarte prietenoase, călduroase și intime. Sunt o bună alternativă pentru cei care vor să își instaleze biroul într-un spațiu mai deosebit sau de ce nu, o zonă de living generoasă.

Dezavantaje

Când vorbim de mansarde, și aspectele mai puțin plăcute trebuie luate în calcul, pentru a te asigura de faptul că vei lua cu adevărat decizia corectă.

În primul rând ne gândim la ferestre. Acestea sunt mai dificil de montat, dar și de accesat. În plus, nu pot fi foarte mari, pentru a nu exista pierderi de căldură semnificative. Totodată, dificultăți ai putea întâmpina și cu mobilatul, mai ales acolo unde pereții nu sunt suficient de înalți și acoperișul vine în două ape.

Un alt dezavantaj sunt costurile ferestrelor de mansarad, care sunt mai mari fata de cele clasice.

Sfaturi pentru construcție

Dacă vrei să fii sigur că mansarda va fi un loc plăcut pentru locuit, ține cont de următoarele sfaturi:

  • izolează foarte bine din punct de vedere termic, pentru te bucura de căldură iarna și răcoare vara;
  • acordă-i o mare importanță acoperișului, care trebuie să fie bine realizat, pentru a nu permite apei să se infiltreze;
  • compartimentează spațiile cu gips carton, pentru a nu suprasolicita parterul și încearcă să ai spații cât mai deschise și generoase;
  • gândește bine locul în care vine plasată scara, astfel încât să nu ia mult din spațiu, dar să fie și sigură.

Casele cu mansardă nu sunt simplu de realizat, motiv pentru care ai nevoie de specialiști în proiectare, construcție și amenajare. Îi poți găsi cu ușurință dacă apelezi la o firmă de arhitectură precum cei de la biroul Destijl unde te așteaptă arh. Enica Ana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *