Nu e usor sa gasesti specialisti in cadastru

BUSINESS

In contextul in care domeniul constructiilor se afla intr-o continua dezvoltare in marile orase ale tarii a crescut considerabil cererea si pentru serviciile aferente precum cadastrul. Totusi, ce este cadastrul si de ce avem nevoie de acest serviciu? O definitie generala a cadastrului e ca acesta e un sistem unitar si obligatoriu prin care se tine evidenta si se inventariaza bunurile imobile regasite pe teritoriul unei tari, iar acesta are in vedere cantitatea si calitatea, ocazie cu care se efectueaza identificarea si inregistrarea lor in niste registre.

In acelasi timp, cadastrul poate fi de mai multe tipuri, iar cel general poate fi caracterizat in diferite moduri, in primul rand prin faptul ca va exprima realitatea din teren. De asemenea, acesta este unitar intrucat se pune in aplicare dupa niste instructiuni unice, dar e si dinamic in sensul ca e nevoie de o intretinere in continua in conditiile in care realitatea se poate modifica tot timpul. Nu trebuie omis nici faptul ca e general intrucat pentru ca poate sa fie satisfacut in orice sector economic la nivel national si, in plus, este si obligatoriu. Cadastrul general joaca un rol important si din punct de vedere istoric si se poate imbunatati periodic prin faptul ca unele mijloace pot fi automatizate pentru ca datele sa fie preluate si prelucrate mai usor.

Care este rolul cadastrului?

Acesta e clar pentru ca prin cadastru se identifica proprietatile si se inscriu in registre si carti funciare, dar ajuta si la determinarea configuratiei si pozitiei unui bun imobil, alaturi de destinatia finala. Se poate stabili si o calitate a terenurilor in functie de conditiile prezente si se identifica informatiile necesare pentru a putea pune sau scoate in circulatie un teren.

Acesta este rolul, iar necesitatea e usor de stabilit, intrucat orice lucrare de cadastru e pusa in aplicare avand rolul de a oferi celor care au nevoie toate datele care sa fie complete si la zi cu privire la bunurile imobile. In documente sunt mentionate diferite informatii importante care pot face referire la dimensiuni, forma, suprafata unui teren si nu numai.

In schimb, astazi nu e atat de usor de gasit specialisti care sa se ocupe de cadastru, iar orice greseala marunta poate avea urmari grave. Astfel, cine nu isi doreste sa isi asume vreun risc, mai bine apeleaza din start la cei mai buni: Euro Survey. Cu o vasta experienta in domeniu, acestia pot interveni in nenumarate situatii pentru a putea duce la bun sfarsit dorintele clientilor.

Astfel, oricine poate apela la Euro Survey daca se pregateste de un proiect imobiliar, daca documentatia cadastrala, din diferite motive, nu e inscrisa in cartea funciara, fia atunci cand aceasta nu mai e la curent cu legile actuale. E nevoie de asemenea servicii si in cazul in care exista o suprapunere cu cel putin un vecin sau atunci cand se doreste ipotecarea unui imobil de orice tip precum apartament, casa, teren etc. De fapt, si la simpla instrainare a unui imobil e nevoie de serviciile oferite de Euro Survey, la fel ca si atunci cand se ridica o constructie ce se doreste a fi inscrisa in cartea funciara. In acelasi timp, poate e nevoie de dezmembrarea unui imobil sau trebuie sa fie instituita o servitute de trecere, fie se poate repozitiona un imobil sau sa se radieze o constructie din cartea funciara.

Este clar ca posibilitatile sunt nenumarate, motiv pentru care oricine ar trebui sa stie care sunt jucatorii importanti de pe piata si care sunt cei care ofera cele mai bune servicii, iar la EuroSurvey, cu siguranta, nimeni nu va fi dezamagit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *