Iata cum centrala poate deveni mai economica

Utile

Daca recent te-ai mutat intr-o casa noua si incerci sa gasesti diferite modalitati cu ajutorul carora sa-ti scazi valoarea facturilor de gaz, in ajutorul tau, vine o solutie reprezentata de termostat.

Un termostat programabil este un termostat de ambianta care este facut sa modifice automat temperatura din camera in functie de programul stabilit de tine. Termostatele programabile iti permit sa faci un program pentru centrala termica cu ajutorul caruia sa incalzesti doar cand ai nevoie si sa economisesti bani. Termostatul programabil te lasa sa faci un program pentru a evita risipa de energie pe incalzirea casei in momentul in care nu te afli in locuinta.

Pe piata exista mai multe tipuri de termostate care se clasifica in functie de tipul constructiv, de modul de legare la centrala termica, dupa modul cum comanda centrala.

Pentru a putea face alegerea potrivita in ceea ce priveste termostatul este bine sa ti cont de parerile unor specialisti in domeniu care sunt specializati pe centrale termice. Asadar, specialistii de la ProConstructo iti recomanda ca in momentul in care vei alege un termostat programabil, cel mai important lucru de luat in considerare este tipul de program de care ai nevoie, tinand cont de cat de des lipsesti de acasa, daca pleci in fiecazi zi la aceeasi ora sau daca programul se schimba.

Pentru ca stim ca urmaresti eficienta maxima a centralei termice este bine sa faci setari care sa optimizeze consumul si sa folosesti un termostat programabil.

Pe de alta parte, ProConstructo te indeamna sa-ti faci timpul necesar de a seta un program pentru cronotermostatul de ambianta astfel incat sa nu mai fi tentat sa-l atingi mereu ca sa maresti temperatura si ulterior, cand pleci, sa uiti de ea asa, astfel, sa ajungi la facturi de gaz mari. In cazul in care il vei butona tot timpul si vei modifica temperatura programata, risti sa impiedici termostatul sa te ajute la reducerea energiei consumate si astfel, il impiedici sa ajute la indeplinirea scopului sau.

La un moment dat devine obositor sa reglezi manual termostatul tau de ambianta si sa-ti aduce aminte intotdeauna sa dai temperatura mai mica inainte sa pleci de acasa, astfel ca este de folos sa alegi un termostat programabil.

Daca vrei sa platesti mai putin la factura de gaz si sa folosesti mai putina energie sunt alte motive pentru care termostatul programabil de ambianta este solutia potrivita.

Cu ajutorul termostatului ambiental vei economisi bani, vei putea controla centrala termica cand esti plecat, vei putea folosi mai putine resurse, termostatele de camera sunt ecologice si nu folosesc mercur, si nu in ultimul rand, nu trebuie sa iti mai faci griji sau sa te intorci din drum pentru ca ai uitat sa dai temperatura mai mica cand ai plecat de acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *