Pentru o buna sanatate a organismului, vitamina C are un rol esential. Aceasta se gaseste in multe alimente si suplimente si sustine buna functionare a functiilor biologice, precum sinteza colagenului si vindecarea ranilor, avand numeroase beneficii. In continuarea acestui articol vom enumera beneficiile vitaminei C.
In primul rand, vitamina C joaca un rol important in buna functionare a functiilor biologice, in productia de colagen si L-carnitina. De asemenea, sustine metabolizarea proteinelor si are proprietati antioxidante, fiind de ajutor in protejarea celulelor impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Acumularea de radicali liberi poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare, a cancerului si artritei.
Colagenul produs de vitamina C este o componenta principala in numeroase tesuturi, precum tendoane, ligament, piele, cornee, cartilaje, oase, intestine si vase de sange. Vitamina C are un rol important in sintetizarea adrenalinei si dopaminei.
Motivele pentru care se recomanda sa consumam suplimente de vitamina C sunt determinate de rolul important in intarirea imunitatii fiind un antioxidant puternic, care intareste capacitatea naturala de protectie a organismului, protectia impotriva racelilor, reducerea riscului de boli cronice prin rolul sau impotriva radicalilor liberi, rolul in scaderea hipertensiunii, dar si in dilatarea vaselor de sange, protectia impotriva bolilor cardiovasculare, prevenirea atacurilor de guta, stimularea productiei de colagen si rolul esential la imbunatatirea memoriei, vederii, aspectului pielii si rolul sau in scaderea in greutate.
Vitamina C este un remediu natural care sustine buna functionare a organismului. Pe langa faptul ca ajuta la productia de colagen, vitamina C contribuie la vindecarea si cicatrizarea ranilor, avand un efect reparator asupra pielii. De asemenea, vitamina C contribuie la reglarea nivelului de zahar din sange putand preveni aparitia diabetului. Efectul antioxidant al vitaminei C sustine lupta impotriva radicalilor liberi, fiind unul dintre factorii care duc la imbatranirea pielii si la aparitia bolilor cardiovasculare.
Persoanele care nu consuma alimente bogate in vitamina C sau le consuma in cantitati mici si care nici nu utilizeaza suplimente cu vitamina C pot sa aibe probleme cu deficienta de vitamina C. Principalele semne ale deficientei sunt starea de oboseala, slabiciune, dureri ale articulatiilor, dureri musculare, piele uscata, par uscat, inflamarea gingiilor, invinetirea imediata a pielii dupa lovituri, sangerari nazale, pierderi in greutate.
In cazul in care, deficienta de vitamina C nu este tratata la timp, poate sa duca la scaderea productiei de colagen, aparitia problemelor respiratorii, febra sau convulsii.
Pe de alta parte, cele mai expuse persoane la deficienta de vitamina C sunt cele fumatoare, dependente de alcool sau droguri, persoanele in varsta, femeile insarcinate si cele care alapteaza, dar si persoanele care au diferite afectiuni ce le impiedica o buna absorbtie a vitaminelor. Deficienta de vitamina C poate sa apara si in cazul in care exista dezechilibre hormonale, deoarece aceasta protejeaza si stimuleaza glanda hipofiza.
Pentru a evita astfel de situatii poti comanda acum vitamina C de la go-vita.ro, magazinul tau online cu produse naturale.