Aici afli tot ce te intereseaza cu privire la celulele stem

Utile

Daca ne gandim la progresele medicale curente, putem afirma cu certitudine faptul ca un numar in continua crestere de patologii beneficiaza de protocoale noi de tratament, totul multumita celor mai noi descoperiri. Celulele stem, unele dintre cele mai utilizate elemente in cadrul unui numar impresionant de boli, reprezinta un punct de cotitura in cresterea calitatii vietii si chiar vindecarea unor patologii care pana nu demult erau considerate a fi inabordabile.

Incepand cu realizarea primului transplant reusit in anul 1988 si pana in prezent, lista bolilor a continuat sa creasca, ajungand-se pana in prezent la peste 80. Data fiind utilizarea pe scara larga cu un numar minim de contraindicatii, rezultatele dobandite de pe urma unui transplant de tip autolog au incurajat expertii in domeniu sa isi extinda aria de utilizari, motiv pentru care in prezent se lucreaza la implementarea terapiei stem in chirurgia cardiovasculara, ortopedica sau plastica.

Cum putem beneficia de pe urma celulelor stem

In functie de locul extragerii celulelor din organism, precum si de varsta la care procedura are loc, acestea pot fi clasificate in 2 mari categorii: componentele mezenchimale, prezente doar in sangele si tesutul cordonului ombilical, si componentele hematopoietice, prezente in sangele periferic al oricarui individ, indiferent de varsta. De altfel, desi a doua categorie este cea mai des folosita, indeosebi in protocolul terapeutic al bolilor din spectrul hematologic, cele mai valoroase si mai greu de obtinut raman cele mezenchimale.

Astfel, trasatura de baza ce le deosebeste intre ele este abilitatea celulelor din cordonul ombilical de a se metamorfoza ulterior in orice alt element celular, in functie de necesitatile organismului. In ceea ce priveste componentele hematopoietice, acestea sunt precursorii ideali ai elementelor figurate sangvine, reusind sa mobilizeze productia acestora atunci cand mecanismele fiziologice nu mai fac fata, in conditii de boli autoimune, iradiere cu citostatice sau alte tipuri de patologii.

Cum ne orientam in alegerea celui mai bun serviciu

Daca sunteti viitori parinti si aveti in vedere o posibila recoltare la momentul nasterii, cel mai bun mod de a aborda aceasta procedura este prin informarea din timp si adresarea tuturor intrebarilor pe care le aveti unui echipaj pregatit sa va raspunda. Banca Stemsure, una dintre cele mai importante institutii de acest fel de pe piata autohtona, reprezinta alegerea ideala in acest caz.

Aceasta alegere poate fi motivata de nenumaratele probe eliberate pana la momentul prezent, secondata de acreditarile pe plan national si international ale bancii, dar si ale partenerului sau britanic Biovault. In ceea ce priveste explicarea in detaliu a procedurii, modului de stocare sau a preturilor, toate aceste detalii sunt facute publice de catre banca stemsure, in scopul unei bune colaborari si a transparentei totale. Astfel, oricand doriti sa aruncati o privire asupra acestor date, intrati pe stemsure.ro si luati parte la cele mai noi descoperiri medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *