Iata unde afli toate noutatile legate de celule stem

Uncategorized

Tratamentele cu celule stem au devenit tot mai populare in ultimii ani, insa chiar si asa, inca sunt multi cei care nu stiu ce presupun acestea. O banca de celule stem precum Stem Sure nu doar ca aduce toate informatiile referitoare la subiect, insa propune si conditiile ideale in acest sens pentru a fi mai usor pentru orice familie sa asigure viitorul sanatatii celor dragi.

Mai multe tipuri de tratamente

Cu ce se deosebesc tratamentele cu celule stem? Prin faptul ca acestea se bazeaza pe abilitatea organismului de a se vindeca prin regenerarea tesuturilor si a tuturor organelor care au fost afectate de o boala sau in urma unui accident. Lista de avantaje este una foarte vasta, iar in acest sens putem aminti de perioada mult mai scurta de recuperare care se reduce foarte mult in comparatia cu cea necesara tratamentelor obisnuite. Pacientii nu se confrunta cu dureri la fel de mari, nu e nevoie de administrarea mai multor tipuri de medicamente si chiar si asa riscul recidivelor este minim. Mai departe amintim de diminuarea leziunilor asupra nervilor, vaselor de sange, pielii, oaselor, nu mai este favorizata caderea parului, iar toate acestea presupun ca pacientii au ocazia de a reveni la activitatile obisnuite in cel mai scurt timp.

Prelevarea celulelor stem

Exista mai multe surse din corp din care pot fi extrase celulele stem, unele fiind mai mult sau mai putin bogate. In acest sens putem aminti, printre altele, de maduva osoasa, de sangele cordonului ombilical, grasimi si nu numai. Cantitatile care se pot preleva difera de la o sursa la alta, iar in majoritatea cazurilor e necesara o procedura simpla prin care zona respectiva se injecteaza si celulele stem sunt extrase cu usurinta.

In cazul in care celulele stem nu sunt specializate acestea se pot preleva din orice zona si plasa in oricare alta, ocazie cu care va prelua functiile respective si va vindeca tesuturile si organele care au de suferit in urma unei afectiuni sau a unui accident.

Celulele stem se diferentiaza de celelalte din corp prin faptul ca au capacitatea de a prelua functiile altora, capitol la care putem aminti de cele ale creierului, ochilor, muschilor, inimii, pielii si nu numai. Acestea ajuta la grabirea procesului de vindecare, ceea ce reprezinta poate unul dintre cele mai mari avantaje si nu conteaza tipul celulelor stem folosite in acest sens.

De asemenea, celulele stem se pot inmulti rapid si diviza chiar si acolo unde nu a mai fost semnalata activitate de mult timp. Asemenea performante nu pot fi atinse cu alte tipuri de tratamente, motiv pentru care o banca de celule stem precum Stemsure iti asigura cele mai bune conditii in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *