Alege un stabilizator tensiune de la Globstar pentru un plus de siguranță la tine acasă

Uncategorized

Toate dispozitivele electronice sunt proiectate să funcționeze la puteri predeterminate, în funcție de tensiune și curent. În timp ce consumul de curent este dinamic și depinde de sarcina dispozitivului, alimentarea cu tensiune este fixă ​​și în mod ideal constantă pentru buna funcționare a dispozitivului. Un astfel de dispozitiv este responsabil să cu menținerea tensiunii la un nivel normal. Laptopul, încărcătoarele de telefon și chiar aparatul de cafea au toate stabilizatoare de tensiune, care vă ajută să le protejați de șocurile de curent. 

În acest articol, vom analiză mai îndeaproape conceptul de stabilizator de tensiune și tipurile acestuia și vom detalia circuitele integrate ale regulatorului de tensiune și aplicațiile lor comune. 

Ce este un stabilizator de tensiune?

Unitatea de alimentare a unui dispozitiv electronic convertește puterea de intrare și caracteristicile dorite de tensiune/curent. Un stabilizator de tensiune este o componentă a unității de alimentare care asigură o  încărcare constantă în toate condițiile de funcționare. Practic, acesta reglează tensiunea în timpul fluctuațiilor de putere și variațiilor sarcinilor electrice. Un stabilizator de tensiune preia de obicei o tensiune de intrare mai mare și emite o tensiune de ieșire mai mică și mai stabilă. Utilizarea lor secundară are rolul de a proteja circuitul împotriva vârfurilor de tensiune care le pot deteriora. 

Diferite tipuri de regulatoare de tensiune

Aceste stabilizatoare, utilizate în dispozitivele electronice de joasă tensiune, sunt de obicei circuite integrate. Centrele de distribuție a energiei care furnizează curent alternativ consumatorilor folosesc regulatoare de tensiune mai sofisticate și mai mari din punct de vedere mecanic, care mențin tensiunea nominală de 220 V, indiferent de cerințele de consum din zonă.

Pe baza designului fizic, regulatoarele de tensiune pot fi văzute în circuite integrate, dispozitive electromecanice sau regulatoare automate. Cele mai comune clasificări ale regulatoarelor active de tensiune, care folosesc componente de amplificare precum tranzistoarele sau amplificatoarele operaționale, sunt regulatoarele liniare și comutatoare.

De exemplu, regulatoarele liniare sunt dispozitive simple bazate pe tranzistori, de obicei ambalate ca circuite integrate. Circuitele lor interne utilizează amplificatoare diferențiale pentru a controla tensiunea de ieșire față de o tensiune de referință. Regulatoarele liniare de tensiune pot implementa ieșire fixă ​​sau pot avea un control reglabil.

Astfel, dacă vă doriți un astfel de stabilizator de tensiune pentru casă, la Globstar găsiți ceea exact ceea ce aveți nevoie, la un preț foarte bun. Aceste stabilizatoare de tensiune sunt ideale pentru orice gospodărie, mai ales dacă prin preajmă se află și copii. Pentru a evita orice situații mai complicate sau alte riscuri, puteți achiziționa aceste stabilizatoare de tensiune cu prețuri convenabile. Aveți grijă de siguranța voastră și a celor din jur alegând stabilizatoare de tensiune de la Globstar, mai ales că fiecare achiziție făcută de la noi merită. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *