MANCAREA SANATOASA, CA DIVERTISMENT

-- In Bucuresti, a fost deschis ASAMI, primul restaurant japonez in care si romanii vad ce li se pregateste --

Bucuresti, 14 octombrie 2003 – Deschiderea restaurantului japonez ASAMI, la mijlocul lunii octombrie, reprezinta o premiera in Romania, o noutate absoluta. In tara noastra mai exista restaurante japoneze, dar acesta este primul cu mese de Tappanyaki, primul in care mancarea se prepara sub ochii clientului.

Restaurantul ASAMI are o capacitate maxima de 48 de persoane (sase mese a cate opt locuri, fiecare) si alte 30 de locuri in sushi-bar. Managementul restaurantului si-a anuntat, totodata, intentia de a incheia contracte cu tarife speciale, pentru grupurile ce vin prin agentiile de turism. ASAMI are locuri de parcare chiar in fata intrarii.

Cel ce se aseaza la o astfel de masa are, din start, garantia ca alimentele sunt proaspete si de calitate. Le vede cu proprii sai ochi, din starea lor cruda, cum se transforma. Legume, peste, fructe de mare, carne de vaca sau de pui. Este mancarea pe care mai intai o mananci din ochi, care iti este preparata in fata.

Mancarea japoneza este si o moda, in toata lumea, o moda care se extinde in aceste zile si castiga tot mai mult teren. O astfel de moda, nu putea, pana la urma, sa nu ajunga si intr-o Romanie care se deschide si in care incep sa vina din ce in ce mai multi oameni de afaceri occidentali, in care chiar si grupurile de japonezi au inceput sa isi mareasca frecventa vizitelor.

Un pranz Teppanyaki la restaurantul ASAMI poate sa dureze de la 40 de minute la o ora si jumatate, timp in care nimeni nu asteapta chelnerul, pentru ca toata lumea sta cu ochii pe bucatar si pe mancarurile in curs de preparare. La o astfel de masa esti in atentia continua a celor ce te servesc si aproape ca nu ai timp, intre doua feluri, sa-ti aprinzi nici o tigara. Nu trebuie sa iti omori plictiseala, pentru ca nu ai cum sa te plictisesti. Te simti important, pentru ca esti in atentia continua a celor ce te servesc.

Investitia, de cateva sute de mii de dolari, a durat aproape un an, pentru acest restaurant fiind adus special un bucatar instructor japonez.